19 . 04 . 2018
пошук робіт:         
 

Дипломна робота, курсова робота, виконання робіт.

Товарознавча характеристика асортименту металевого посуду



№ роботи: 2160
розділ: Комерційна діяльність
тип: Курсова робота
об'єм: 23
винагорода автору: 200 грн

Зміст:

ВСТУП
РОЗДІЛ 1 ФАКТОРИ ФОРМУВАННЯ СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ МЕТАЛЕВОГО ПОСУДУ ТА ВИМОГИ ДО ЇХ ЯКОСТІ
1.1 Характеристика основних матеріалів виготовлення металевого посуду та їх вплив на споживчі властивості виробів
1.2 Класифікація асортименту металевого посуду
РОЗДІЛ 2 ТОВАРОЗНАВЧА ХАРАКТЕРИСТИКА АСОРТИМЕНТУ МЕТАЛЕВОГО ПОСУДУ НА БАЗІ МАГАЗИНУ «ПОСУД DE LUX»
2.1 Товарознавча характеристика асортименту металевого кухонного посуду різних фірм-виробників, що представлені в магазині «Посуд De Lux»
2.2 Товарознавча характеристика асортименту металевого столового посуду різних фірм-виробників, що представлені в магазині «Посуд De Lux»
2.3 Балова оцінка якості зразків металевого посуду
ВИСНОВКИ
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
ДОДАТКИ


ВСТУП
Ак туальність вибраної теми повязана з тим, що металевий посуд широко застосовується в побуті для сервіровки столу, зберігання і транспортування харчових продуктів, для господарських цілей, незамінний в приготуванні їжі.
Асортимент металевого посуду досить широкий і різноманітний.
У всьому світі посуд з нержавіючої сталі вже давно став популярним і улюбленим. Основні його відмінності - гігієнічність, практичність і довговічність.
Гладка склоподібна поверхня перешкоджає розмноженню бактерій, запах харчових продуктів не затримується на поверхні посуду. Покриття нейтральне до будь-якого хімічного середовища, забезпечує високу корозійну стійкість виробів, не спотворює смакові властивості продуктів, оскільки повністю відсутнє виділення іонів металів. Міцний корпус високоякісної сталі забезпечує ефективну теплову обробку їжі і при експлуатації не деформується.
Сучасний посуд - це не лише необхідна частина побуту, це незамінний елемент комфортного життя.
Доля металогосподарських товарів в роздрібному товарообігу складає дещо більше 1,5%. Проте, розвитку їх виробництва приділяється велика увага, оскільки
Метою курсової роботи є дослідження асортименту, оцінки якості металевого посуду на матеріалах магазину «Посуд De Lux» аналізу асортименту і якості металевого посуду.
Для цього в ході виконання роботи потрібно вирішити наступні завдання:
- навести характеристику основних матеріалів виготовлення металевого посуду та їх вплив на споживчі властивості виробів;
- здійснити класифікацію асортименту металевого посуду;
- навести товарознавчу характеристику асортименту металевого кухонного посуду різних фірм-виробників, що представлені в магазині «Посуд De Lux»;
- провести товарознавчу характеристику асортименту металевого столового посуду різних фірм-виробників, що представлені в магазині «Посуд De Lux»;
- здійснити балову оцінку якості зразків металевого посуду;
Обєкт дослідження - сучасний асортимент металевого посуду.
Предмет дослідження – споживчі властивості асортименту металевого посуду.
Методи дослідження:
- загальнонаукові методи (аналіз, порівняння, синтез, тощо);
- спеціальні методи (сенсорний аналіз та балова оцінка).
Інформаційна база роботи – дані магазину «Посуд De Lux».


ВИСНОВКИ
Отже, відповідно до встановленої мети та завдань роботі зроблено наступні висновки.
1. Споживчі властивості металевого посуду значною мірою визначаються властивостями металів і сплавів, що використовуються для їх виготовлення, способами виготовлення, декоруванням. Таким чином, матеріал з якого виготовляють посуд, технологія виробництва і декорування значною мірою формують якість готових виробів.
2. Стандартами регламентуються: марки сплавів, вживаних для виготовлення корпусів, кришок і ручок посуду; марки металів, рекомендованих в якості основного покриття; товщина основного металу і покриття; параметри шорсткості поверхні посуду,
Металевий посуд повинен відповідати гігієнічним вимогам: вона має бути безпечною і нешкідливою, при тепловій обробці і зберіганні продуктів, не виділяти шкідливих для організму людини речовин (свинцю, мишяку, міді, сурми, цинку) в кількості, що перевищує норми, що допускаються стандартами.
3. Металевий посуд класифікують за матеріалом:
- чавунний (чорна, селікатна емаль);
- алюмінієвий (листова алюмінієва, литних сплавів);
- сталевий (емальована, оцинкована, тифлонова, нержавіюча, фарбована, чорна, лужена);
- мідний (латунна, мідно-нікелевих сплавів);
- мельхіоровий;
- нейзільберовий.
Залежно від способу виготовлення металевий посуд розрізняють: штампований, цільний, литий, зшивний, виготовлений на давильних верстатах.
За обробкою металевий посуд розрізняють: емальований, оцинкований, лужений, нікельований та ін.
За формою металевий посуд розрізняють: циліндричний, канонічний, квадратний, сферичний, напівкулястий і так далі.
Асортимент залежно від призначення: кухонний, столовий, для зберігання і перенесення.
4. Асортимент кухонного посуду в магазині «Посуд De Lux» включає наступні групи: каструлі, ковшики, сковорідки, сковорідки гриль, сковорідки для млинців, сотейники, скороварки, пароварки, соковарки, молочники, чайники.
5. Асортимент металевого столового посуду в магазині «Посуд De Lux» включає: блюда, миски, тарілки, підноси, глечики, цукорниці, ікорниці, колотниці, соусники, пашотниці, менажниці, креманки тощо.
6. Для дослідження було обрано 5 зразків малірованих каструль наступних виробників: зразок 1 (Rondell), зразок 2 (TalleR), зразок 3 (Regent Inox), зразок 4 (Амет), зразок 5 (Kukmara). Найвищу оцінку отримав зразок №1- виробник (Rondell), найнижчу – зразок №4 – виробник Амет, крім того каструля виробника Амет має декілька недопустимих ефектів.
   
Список літератури

1. ГОСТ 17151-81 “Посуда хозяйственная из листового алюминия. Общие технические условия”
2. ГОСТ 24303-80 “Посуда хозяйственная чугунная эмалированная. Общие технические условия”
3. ГОСТ 24308-80 “Посуда из мельхиора, нейзильбера, латуни с хромовым или никелевым покрытием. Общие технические условия”
4. ГОСТ 24788-2001 “Посуда хозяйственная стальная эмалированная. Общие технические условия”
5. ГОСТ 27002-86 “Посуда из коррозионной стали. Общие технические условия”
6. ГОСТ Р 52116-2003 “Посуда чугунная черная. Общие технические условия”
Асортимент металевого посуду на ринку України // Інформаційно-аналітичний портал «ПроМетал» [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.prometal.com.ua/dt. phpid=71.
7. Байдакова Л.І. та ін. Товарознавство. Непродовольчі товари: товари культурно-побутового призначення: Підручник – К.: Вища шк., 2009.
8. Беднарчук М.В., Полікарпов І.С. Товарознавство. Сировини, матеріалів та засобів виробництва. – К.: ЦНЛ., 2006.
9. Виробники металевого посуду в Україні // Інформаційний портал «Prom.ua» [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://prom.ua/search?search_s cope.
10. Власова А.В. Основи товарознавства непродовольчих товарів. – К.: Навчальний посібник, 2006.
11. Войнаш Л.Г. та інші. Товарознавство непродовольчих товарів. Ч.1. Підручник – К.: НМЦ «Укоопосвіта», 2004.
12. Войнаш Л.Г. та інші. Товарознавство непродовольчих товарів. Ч.2. Підручник – К.: НМЦ «Укоопосвіта», 2004.
13. Зрезарцев М.П. Товарознавство непродовольчих товарів. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2009.
14. Коломієць Т.М. Експертиза товарів : підручник. Ч.1 / Т. М. Коломієць, Н. В. Притульська, О. Л. Романенко. – 2-ге вид., доп. – К. : КНТЕУ, 2007. – 369 с.
15. Оснач О.Ф. Товарознавство. - К.: Центр навчальної літератури, 2004.
16. Ринок металевого посуду в Україні станом на 1.01.2014. – Доступно з: .
17. Титаренко Л.Д. Теоретичні основи товарознавства. - К.: Центр навчальної літератури, 2003.
 

 

© DIPLOMSERVIS.com.ua 2009-2016.