23 . 10 . 2018
пошук робіт:         
 

Дипломна робота, курсова робота, виконання робіт.

Товарознавча характеристика асортименту корпусних меблів



№ роботи: 2150
розділ: Комерційна діяльність
тип: Курсова робота
об'єм: 26
винагорода автору: 250 грн

Зміст:

ВСТУП
РОЗДІЛ 1 ФОРМУВАННЯ СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КОРПУСНИХ МЕБЛІВ
1.1 Характеристика матеріалів за природою походження, що використовуються у виробництві корпусних побутових меблів та їх вплив на споживчі властивості готових виробів
1.2 Класифікація асортименту корпусних меблів
1.3 Вимоги до якості меблів
РОЗДІЛ 2 ТОВАРОЗНАВЧА ХАРАКТЕРИСТИКА АСОРТИМЕНТУ МЕБЛІВ НА МАТЕРІАЛАХ ТОРГОВЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЯСЕН»
2.1 Товарознавча характеристика асортименту корпусних меблів для роботи й прийняття їжі на матеріалах торговельного підприємства «Ясен»
2.2 Товарознавча характеристика асортименту меблів для зберігання (корпусної)
2.3 Балова оцінка якості зразків меблів
ВИСНОВКИ
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
ДОДАТКИ


ВИСНО ВКИ

Отже, у меблевих товарах споживчі властивості формуються з етапів в організації виготовлення меблів: при проектуванні, конструюванні та у виробництві. Головні споживчі власти¬вості готових меблів формують різні сучасні матеріали, скла¬дові деталі і вироби.
За вихідним матеріалом меблі бувають: деревяні, пластмасові, металеві.
Деревина як конструкційний і обробний матеріал має ряд переваг: малу обємну масу при високій міцності, дозволяє застосовувати різноманітні прийоми обробки. На її основі виробляється широкий асортимент конструкційних матеріалів, деревина добре забарвлюється, лакується, полірується. Разом з тим вона має ряд недоліків: під впливом зовнішнього середовища змінює розмір та форму, фізичні властивості деревини анізотропні, тобто залежать від напрямку волокон і специфічні для кожної породи дерева.
Найбільшим недоліком використовуваних донедавна пластмас, як виявилося, є пари, виділені під час горіння та згубні для всього живого.
Меблі з застосуванням металевих конструкційних матеріалів мають високу міцність, довговічність, але відрізняються масивністю, нестійкістю до корозії, невисокими естетичними властивостями.
Корпусні меблі класифікують за наступними ознаками:
за призначенням;
за видом матеріалів;
за способом виробництва;
за функціональним використанням;
за конструкцією;
за видом;
за розмірами;
тощо.
Вимоги, що предявляються до меблів, можуть бути диференційовані в залежності від її виду та призначення. Виділяють наступні вимоги: функціональні, ергономічні, гігієнічні тощо.
В магазині «Ясен» асортимент корпусних меблів для роботи й прийняття їжі представлений наступними групами: столи обідні, столи сервірувальні, столи письмові, столи журнальні, столи туалетні тощо.
Асортимент меблів для зберігання в магазині «Ясен» включає: шафи для одягу, шафи кухонні, шафи-столи, шафа під мийку, шафа-купе, комоди, сервант-шафи тощо.
Для балової оцінки було обрано 4 зразки шаф-купе наступних виробників та здійснено їх оцінку за 5-ти бальною шкалою:
Юніор;
Дубок;
Основа;
Командор.
В результаті проведеної оцінки зроблено наступні висновки:
зразок меблі фірми Юніор набрав 4,66 бала та займає 1 місце серед всіх зразків;
меблі виробника Дубок набрали 4,36 бала і відповідно зайняли друге місце;
меблі виробника Основа отримали оцінку в розмірі 3,85 бала і це є найгірший результат серед оцінюваних зразків;
меблі виробника Командор посідають третє місце з сумою балів 4,15.
   
Список літератури

1. ДСТУ 16371-93 :2016 Мебель. Общие технические требования
2. Аннєнков. В.Ф. Повноцінний замінник натуральної деревини./ Ю.М.
Грошев. Повноцінний замінник натуральної деревини., Світ меблів та паперу. – 2015. – №1. – С.10 – 15
3. Батутіна А.П., Ємченко І.В. Експертиза товарів. – К.: ЦНМЛ, 2003. – 275с.
4. Галик І.С., Семак Б.Д. Товарознавство непродовольчих товарів. – К.:НМЦ «Укоопосвіта», 2011.– 296с.
5. Жук Ю.Т. Теоретичні основи товарознавства / Ю.Т. Жук, В.А. Жук, Н.К. Кисляк, Н.Я. Орлова. – К. : Укроопосвіта, 2000.
6. Кисляк Н.К., Коломієць Т.М. Товарознавство господарських товарів. – К.:КНИГА, 19 – Т.11 – 2004. – 448с.
7. Коломієць Т.М. Притульська Н.В., Романенко О.Л. Експертиза товарів. – К.: КНТЕУ, 2001. – 274 с.
8. Коломієць Т.М. Товарознавча експертиза непродовольчих товарів. Опорний конспект лекції. – КДТЕУ, 2006.
9. Кушнір М.К., Тихонова Н.П. Товарознавство непродовольчих товарів. – К.: Укоопосвіта, 2001. – 260с.
10. Непродовольчі товари: Підручник/ В.І. Михайлов, Т.Г. Глушкова, О.І. Зельніченко. – К.:Книга, 2005. – 556с.
11. Полікарпов І.С., Пугачевський Г.Ф., Стефаник Є.М. Товарознавство та кодування непродовольчих товарів. – К.: Укоопосвіта, 2005.– 193с.
12. Пугачевський Г.Ф., Тихонова Н.П., Зіміна Н.К. та ін. Товарознавство непродовольчих товарів. Ч. 1. Текстильно-взуттєві та галантерейні товари. Практикум. –К.:КНТЕУ, 2003.–324с.
13. Спеціальні матеріали – альтернатива натуральній деревині [Електронний
ресурс] – режим доступу: http://www.derevo.info/content /detail/407/content/
14. Товарознавство непродовольчих товарів / Радченко Л.О., Л.Д. Льовшина, Н.П. Головко, О.В. Мячиков, Мартишко І.Ф. : Навчальний посібник. Харків : Світ книг. 2015. 943 с.
15. Товарознавство. Непродовольчі товари: вироби господарського та культурно-побутового призначення / І. С. Полікарпов, В. С. Лукашов, Р. В. Кирильчук, [та ін.] : навчально-наочний посібник. Київ : 2011. 294 с.
16. Товарознавство. Непродовольчі товари: вироби господарського та культурно-побутового призначення / І. С. Полікарпов, В. С. Лукашов, Р. В. Кирильчук, [та ін.] : навчально-наочний посібник. Київ : 2011. 294 с.
17. Титаренко Л.Д. Теоретичні основи товарознавства. – К. : ЦНЛ, 2013.
18. Що таке ДСП і ДВП? Плюси та мінуси... [Електронний ресурс] – режим доступу: http://www.lak-jak.com.ua/new/ 11/
 

 

© DIPLOMSERVIS.com.ua 2009-2016.